نقد و بررسی قرص روکش دار فروس سولفات رزاویت
آهن یکی از ریز مغذیهای ضروری بدن است که در ساختار هموگلوبین وجود دارد. هموگلوبین پروتئینی در ساختمان گلبولهای قرمز خون است که مسئول حمل اکسیژن از ریههای به تمام سلولهای بدن است. حال کمبود این عنصر ساخت گلبولهای قرمز را با مشکل رو به رو کرده و سبب بروز کم خونی فقر آهن شود. این نوع کم خونی شایع بوده و خود را با علائمی همچون رنگ پریدگی، خستگی، سرگیجه و ریزش مو خود را نشان میدهد. اما خوشبختانه مصرف قرص روکش دار فروس سولفات رزاویت میتواند با میزان جذب گوارشی بالا در رشد سلولی و متابولیسم نقش دارد. قرص آهن از بروز بیماریهای قلبی، نقایص مادرزادی، پوکی استخوان و سرطانها پیشگیری نموده و در خون سازی نقش دارد.
فروس سولفات چیست؟
از انواع قرص آهن میتوان به فومارات آهن، گلوکونات آهن، سولفات آهن و بیس گلیسینات اشاره نمود. بعضی از این مکملها ممکن است در فرد مشکلات گوارشی ایجاد نماید. آهن فومارات دارای زیست فراهمی کم و عوارض جانبی قابل توجه است. فومارات آهن نیز ممکن است برای افرادی که مبتلا به بیماری کرون و سایر بیماریهای گوارشی هستند مضر باشد. در این میان آهن سولفات پرکاربردترین شکل مکمل آهن برای درمان کم خونی بوده؛ چرا که ارزان و در دسترس است. از سوی دیگر سولفات آهن جذب بسیار پایینی دارد و برای مکمل درمانی باید دوزهای بالایی برای بیماران تجویز شود. گلوکونات آهنی با وجود این که محبوبترین نوع مکمل آهن است حاوی مقدار کمی آهن المنتال است.
ویژگی های قرص روکش دار فروس سولفات رزاویت
- کمک به درمان و جلوگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن
- تامین آهن مورد نیاز بدن
چطور مصرف کنیم
بزرگسالان میتوانند روزانه یک عدد قرص مصرف کنند.
لطفا دقت کنید
قرص آهن را در دمای زیر 30 درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
این فراورده مکمل غذایی بوده و برای پیشگیری، تشخیص و درمان به کار نمیرود.
قرص را به طور کامل بلعیده و از جویدن و خرد کردن آن خودداری کنید.
دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شود.
موارد منع مصرف
در صورت داشتن شرایط یا بیماریهای زیر مانند مشکلات کبدی، کمبود ویتامین b12، دیابت، حساسیت به این دارو و … منع مصرف وجود دارد.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی تنها با مشورت پزشک مصرف نمایید.
عوارض جانبی
همه داروها ممکن است عواض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض نیز بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو از بین میروند. از جمله عوارض قرص فروس سولفات تیره شدن ادرار، مدفوع سیاه رنگ، یبوست، اسهال و … میشود.
تداخل دارویی
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. در نتیجه برای مصرف قرص اهن لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید اعم از داروهای تجویزی و غیر تجویزی را با پزشک خود در میان بگذارید.
جدول ترکیبات
ترکیبات | مقدار در هر وعده روزانه | درصد نیاز مصرف روزانه |
آهن المنتال | 50 میلی گرم | ** |
*نیاز مصرف روزانه از طرف شرکت سازنده مشخص نشده است.
**درصد مصرف روزانه از طرف شرکت سازنده مشخص نشده است.
g = گرم / mg = میلی گرم / µg یا mcg = میکروگرم / IU = واحد بین المللی