نقد و بررسی کپسول پام پروست
کپسول پام پروست روغن دانه کدو غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین E و استرولهای گیاهی و سایر ریز مغذیهاست که در بهبود عملکرد غده پروستات و مثانه نقش دارند. عملکرد غیرعادی مثانه و ناهنجاریهای ادراری در کیفیت زندگی انسان تأثیر گذاشته و میتوانند مشکلات زیادی برای سلامت انسان بوجود آورند. کپسول پام پروست (روغن دانه کدو) تهران دارو در تقویت عملکرد مثانه نقش داشته و لذا موجب بهبود سلامت مجاری ادراری میشوند.
عصاره دانه کدو در کپسول پام پروست
دانه کدو دانههایی صاف و با رنگ سبز تیره است که با عنوان پپیتاس نیز شناخته میشود. این دانه از خانواده کوکوربیتاسه است که خیار و طالبی نیز در این خانواده قرار دارند. معمول ترین جنس و گونه کدو با نام cucurbita maxima معروف است. دانههای کدو منابع سرشار مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، مس و روی است. همچنین این دانهها از نظر وجود محتوای پروتئینی به ویژه اسید آمینه تریپتوفان و نیز ویتامین K نیز بسیار غنی هستند.
عصاره دانه کدو منبع سرشار روی به شمار آمده و بدین ترتیب در فرایند بهبود زخمها و درمان بزرگ شدگی غده پروستات تأثیر دارد. سایر ترکیبات تغذیه ای موجود در عصاره دانه کدو عبارتند از: منیزیم، فسفر، مس، پتاسیم، نیاسین، اسید فولیک، ریبوفلاوین وتیامین. همچنین اسید پانتوتنیک، روغنهای اشباع نشده و آنتی اکسیدانها در آن یافت میشوند. دانه کدو همچنین در تولید شیر در مادران شیرده کمک کرده و نیز در کاهش تورم دستها و پاها پس از زایمان در خانمها مؤثر است.
سایر اثرات مفید روغن دانه کدو
عصاره دانه کدو افزایش دهنده ادرار و سرشار از فیبر و دارای محتوای انرژی پائین بوده و میتواند در درمان چاقی و اختلالات گوارشی مانند یبوست نیز مورد استفاده قرار گیرد. عصاره دانه کدو دارای مقادیر فراوان از ویتامینها مانند C و A است. این عصاره با داشتن تعداد فراوان انواع اسیدهای آمینه میتواند به شیوههای مختلف در سلامت عمومی بدن تأثیر بگذارد که عبارتند از: اسید آمینه آلامین: کمک به سنتز پروتئینها
اسید آمینه آرژینین: دارای نقش در تکامل و رشد عضلات و نیز بهبود زخمها
اسید آمینه آسپارتیک اسید: تأثیر فراوان در حذف آمونیوم از بدن
اسید آمینه گیلسین: کمک به تقویت سیستم ایمنی
اسید آمینه هیستیدین: به عنوان تحریک کننده
اسید آمینه ایزولوسین: مؤثر در رشد عمومی بدن
اسید آمینه لیزین: تأثیر در رشد بدن و تشکیل هورمونها و آنتی بادی
نقش عصاره دانه کدو در سلامت بدن
تقویت سلامت پروستات
BPH یا بزرگ شدگی خوش خیم غده پروستات، اختلالی است که معمولاً مردان ۲۰ سال و یا بیشتر را گرفتار میسازد. مطالعات نشان میدهد که دانههای کدو بعنوان یک درمان گیاهی در مراحل ۱ و ۲ این اختلال عمل میکنند. در مرحله اول BPH، تکرر ادرار به وفور رخ داده و منجر به اختلال در تنظیم خواب شب میشود. در مرحله دوم اختلال در عملکرد مثانه بوده و این اختلال به صورتی است که مثانه بایستی به طور اورژانسی و سریع تخلیه شود. یکی از عوامل مؤثر در بیماری BPH تحریک بیش از حد سلولهای پروستات توسط تستوسترون و محصول آن DHT یا دی هیدروتستوسترون است، هر چند علل عمده و اصلی در بروز BPH هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
بنظر میرسد که ترکیبات موجود در عصاره دانه کدو قادر به جلوگیری از تأثیر تستوسترون در این سلولها هستند. تأثیر کاروتنوئیدهای موجود در دانه کدو و نیز چربیهای امگا۳ در سلامت غده پروستات نیز مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که در مردانی که مقادیر فراوان کاروتنوئید در بدن آنها وجود دارد، خطر بروز BPH بسیار پائین است. روی نیز از مواد معدنی است که در عصاره دانه کدو به وفور یافت میشود و از عناصری است که در عملکرد غده پروستات بسیار تأثیر میگذارد و میتوان گفت، تأثیرات سودمند عصاره دانه کدو در سلامت غده پروستات تا حدود زیادی به خاطر وجود مقادیر فراوان روی در آن است.
جلوگیری از تشکیل سنگ مثانه و کلیه
دانههای کدو میتوانند در کاهش میزان بروز سنگهای مثانه در مناطقی که این اختلال به فراوانی دیده میشود، کمک نمایند. بر اساس مطالعات مشخص شده است که دانههای کدو موجب کاهش اگزلوکریستالوریا (تشکیل سنگهای مثانه به خاطر تراکم کریستالهای اگزالات) در پسران بین ۲ تا ۷ ساله میشود و این در حالی است که میزان پیروفسفات،گلیکوزآمینو گلیکان و پتاسیم را افزایش میدهد. این سه ترکیب از ترکیبات سودمند برای بدن به شمار میروند. محتوای اسید چربی این دانهها در غلظت ۵۰%، بیش ادراری را کاهش داده و نه تنها در موارد بزرگ شدگی غده پروستات بلکه در سندرم مثانه تحریک پذیر نیز مفید است. دانه کدو در طب سنتی آلمان در درمان مثانه تحریک پذیر و نیز شب ادراری تجویز میشد.
در آزمایشات و تحقیقات اخیر درمان کودکان با مثانه تحریک پذیر و نیز شب ادراری با موفقیت همراه بوده است. مطالعه دیگری در تایلند نشان میدهد که خوردن دانههای کدو میتواند در جلوگیری از انواع شایع سنگهای کلیه شامل سنگ اگزالات کلسیم سومند باشد. بنظر میرسد که دانههای کدو از یک سو میزان ترکیباتی که تشکیل سنگ ادرار را تحریک میکنند، کاهش داده و از سوی دیگر ترکیباتی را موجب مهار تشکیل سنگ میشوند را در بدن افزایش میدهد ولی ترکیبات فعالی که در دانههای کدو عامل اصلی این عمل باشند هنوز بدرستی شناخته نشده اند ولی تحقیقات نشان میدهد که جهت جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه مصرف ۵ تا ۱۰ گرم از دانه کدو در هر روز مورد نیاز است.
محافظت از استخوان در مردان
مصرف غذاها و ترکیبات غنی از روی مانند دانه کدو برای مردان بزرگسال، نه تنها در افزایش سلامت پروستات مؤثر است بلکه در حفظ چگالی (تراکم) معدنی استخوان آنها نیز سودمند خواهد بود. هر چند بیماری اوستئوپروزیس یا پوکی استخوان در زنان بیشتر دیده میشود ولی مردان مسن نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. به طوریکه تقریباً ۳۰% از شکستگیهای لگنی ناشی از اوستئوپروز در مردان دیده شده و نیز ۱ نفر از هر ۸ مرد مسن که بالای ۵۰ سال سن دارد، شکستگیهای لگنی ناشی از اوستئوپروز را در زندگی خود تجربه میکند.
تأثیرات سودمند ضد التهابی در بیماری آرتریت
اخیراً تأثیرات دانه کدو در رابطه با بیماری آرتریت مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعات صورت گرفته بر نمونههای حیوانی، تأثیر رژیم غذایی حاوی عصاره دانه کدو و نیز تأثیر داروی ضد التهابی غیر استروئیدی ایندومتاسین در کاهش علائم التهابی مورد بررسی قرار گرفت. هر چند تأثیر عصاره دانه کدو به اندازه داروی ایندومتاسین در کاهش علائم التهابی نبود ولی بر خلاف ایندومتاسین، موجب افزایش میزان چربیهای آسیب دیده (پراکسیدهای لیپیدی) در مفاصل نمی شود. این تأثیر جانبی که در مصرف ایندومتاسین دیده میشود در بروز بیماری آرتریت نقش دارد.
عصاره دانه کدو بعنوان منبع سرشار از مواد معدنی، پروتئینها و اسیدهای چرب غیر اشباع
دانه کدو در کنار اثرات مفیدی که در بدن میگذارد، منبع غنی از مواد تغذیه ای نادر به شمار میرود. سیستم بین المللی طبقه بندی غذایی، دانه کدو را بعنوان منبع بسیار خوب مواد معدنی مانند منیزیم، منگنز و فسفر و نیز منبع سرشار از آهن، مس، پروتئین و روی تعیین نموده است.
پائین آورنده کلسترول
روغن دانه کدو در کاهش میزان کلسترول خون بسیار مؤثر است. مقادیر فراوان کلسترول در خون موجب افزایش خطر بروز بیماریهای مزمن مانند فشار خون و بیماریهای قلبی میشود. هر چند اطلاعات و دانستههای دانشمندان در زمینه تأثیر دانه کدو در کاهش کلسترول خون محدود است ولی مشخص شده است که استرولهای گیاهی موجود در آن شامل اسیدهای چربی امگا ۳ و امگا ۶ در کاهش کلسترول خون میتوانند نقش بسزایی داشته باشند. فیتواسترولها یا استرولهای گیاهی ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت شده و ساختار شیمیایی آنها بسیار شبیه کلسترول است و وقتی به مقدار کافی در رژیم غذایی وجود داشته باشند، موجب کاهش مقادیر کلسترول خون، تقویت واکنشهای سیستم ایمنی و کاهش خطر بروز برخی سرطانها میشوند. محتوای فیتواسترولی روغن دانه کدو (۲۶۵ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم روغن دانه کدو) بالا بوده و میتوان از آن در کاهش کلسترول و نیز سایر تأثیرات سودمند استفاده نمود.
خصوصیات محافظت کننده پوست
از روغن دانه کدو میتوان جهت رفع خستگی پوست، لکهها و سایر علائم استفاده نمود.
در کنار سایر روندهای درمانی جهت بهبود زخمهای ناشی از سوختگی از این عصاره نیز استفاده میشود.
ویژگی های معرفی کپسول پام پروست
- حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامینE و استرولهای گیاهی
- بهبود اختلالات دفع و تکرر ادرار ناشی از مثانه تحریک پذیر
- کمک به بهبود بزرگی خوش خیم پروستات
- کاهش التهابات مجاری ادراری
- حاوی روغن دانه کدو
چطور مصرف کنیم
برای بزرگسالان 1 کپسول پام پروست در روز مصرف شود.
همراه یا بعد از غذا با مقدار کافی مایعات مصرف شود.
لطفا دقت کنید
مصرف کپسول پام پروست در بارداری و شیردهی قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.
فرآورده را دور از نور مستقیم آفتاب و رطوبت نگهداری نمایید.
ترکیبات
ژلاتین، گلیسیرین، تیتانیوم دی اکساید، روغن دانه کدو، ویتامین E