نقد و بررسی شامپو سلنیوم سولفاید ایروکس
شوره سر از جمله عارضههای پوستی است که موجب پوسته پوسته شدن و قرمزی پوست سر میشود. این بیماری ناشی از عوامل درونی بدن است که تنها راه کنترل آن مصرف شامپو ضد شوره مانند شامپو سلنیوم سولفاید است. لازم به ذکر است چربی پوست یک منبع تغذیه قارچ بر روی پوست است که شامپوی ضد شوره به دلیل وجود ترکیبات منحصر به فرد علاوه بر کنترل علائم شوره سر، در درمان پیتریازیس، عفونت قارچی پوست، کچلی و عفونت قارچی پوست سر نیز کارایی دارد.
نکته
یکی از عوامل اصلی ایجاد شوره سر و افزایش آن در افراد وجود استرس است که این شامپو به دلیل وجود سلنیوم سولفاید و روی تا حد بسییار زیادی در کاهش سرعت تولید و فعالیت قارچها کمک کرده و البته در کاهش تولید چربی در پوست نیز موثر است. در این خصوص متخصصین پوست و مو به منظور کاهش میزان شوره سر توصیه میکنند، در صورت امکان از استرس دور باشید و از انواع حالت دهندههای مو از قبیل اسپری مو، ژل و چسب خودداری کنید زیرا خود این محصولات باعث چرب شدن بیشتر موی سر میشوند.
شوره سرچگونه بوجود میآید؟
پوست سر به طور طبیعی در اثر لایه لایه شدن طبقه شاخی آن لایههای شاخی قدیمی را از دست داده و لایههای جدید جایگزین میشوند. درحالت عادی این سلولها ظرف ۳۰ – ۲۰ روز مراحل رشد خود را طیکرده و از سطح پوست به صورت سلولهای مرده به بیرون ریخته میشوند. در صورتیکه این روند به شکل غیرعادی تسریع شود، تعداد سلولهای مرده افزایش یافته و همراه با چربی و ترشحات دیگر پوست تشکیل «شوره سر» را میدهند. عوامل تاثیرگذار در ایجاد شوره سر عبارت اند از، اختلالت هورمونی، هوای سرد و خشک، واکنشهای آلرژیک، گرمای بیش از اندازه، عدم داشتن تغذیه سالم، استفاده از کلاههای تنگ و چسبان، کمبود خواب و استرسهای روحی، مشکلات گوارشی مانند چاقی و یبوست و مصرف بیرویه مواد آرایشی مو و عدم رعایت نظافت مو
ویژگی های شامپو سلنیوم سولفاید ایروکس
- افزایش ریزش سلولهای مرده پوست در مناطقی از پوست سر
- درمان درماتیت سبورئیک و شوره سر
- درمان موارد ابتلا به تینه آورسیکالر
ترکیبات
پودر سدیم، اسیدهای چرب نارگیل، متیل پارابن، اسید سیتریک، عصاره آلوئه ورا، عصاره حنا، پروپیلن گلیکون، اسانس
چطور مصرف کنیم
این موارد معمولا با تجویز پزشک تعیین می شوند ولی به طور کلی، مقدار و روش مصرف این شامپو ضدشوره به شرح ذیل است :
درمان تینه آ ورسیکالر
روزی ۱ بار، به مدت حداقل ۷ روز، طبق دستور زیر استفاده شود: ناحیه مورد استفاده را مرطوب کنید، بطری شامپوضدشوره را خوب تکان دهید، شامپو سلنیوم سولفاید را با کمی آب در موضع مالش دهید تا کف نماید. اجازه دهید کف شامپوی شوه سر حداقل ۱۰ دقیقه روی موضع بماند و سپس آبکشی نمایید و موضع مورد نظر را خشک کنید.
درمان شوره و درماتیت سبورئیک با شامپو سولفاید سلنیوم
به مدت دو هفته و هر هفته ۲ بار، طبق دستور ذیل استفاده شود: پوست سر و موها را با آب مرطوب کنید، بطری شامپو را خوب تکان دهید، مقدار کافی از شامپو زد شوره را روی سر بریزید و ماساژ دهید. اجازه دهید کف شامپو به مدت ۳ دقیقه روی سر باقی بماند و سپس با آب فراوان آب کشی نمایید.
جهت جلوگیری از بازگشت مجدد شوره سر، درمان را با فواصل بیشتر، مثلا هفتهای یکبار یا هر ۲ هفته یکبار ادامه دهید.
لطفا دقت کنید
این فرآورده جهت بیماری فعلی شما تجویز شده است، لذا از توصیه آن به سایرین و یا مصرف در موارد مشابه، بدون تجویز پزشک خودداری نمایید.
از تماس شامپو با نواحی حساس پوست و نواحی (تناسلی) ممانعت کنید، در صورت تماس، را با آب فراوان بشویید.
در صورت سابقه حساسیت به داروی سلنیوم سولفاید و یا مواد متشکله شامپوها از این فرآورده استفاده نکنید.
از ورود شامپو به چشمها ممانعت کنید و در صورت تماس اتفاقی، فورا چشمها را با آب فراوان شستشو دهید.
از این دارو در دوران بارداری استفاده نکنید و در دوران شیردهی با احتیاط مصرف کنید.
اثر بخشی و بی خطر بودن این دارو در اطفال و کودکان به اثبات نرسیده است.
از مصرف روی پوست آسیبدیده یا ملتهب خودداری کنید.
در صورت بلع اتفاقی شامپو، به مراکز درمانی مراجعه کنید.